Praznik glasbe letos prvič v Novi Gorici!

Z vključitvijo v svetovno mrežo dneva praznovanja glasbe bomo Novo Gorico skušali dodatno umestiti na zemljevid mesta, ki spodbuja in promovira glasbeno ustvarjalnost. Oblikovali bomo pester dnevni spored glasbenih dogodkov, od koncertov, predstavitev glasbenih društev in organizacij, okroglo mizo in druge dogodke katere osnovni namen je slaviti glasbo.


Del dnevnega koncertnega programa bo predstavljal oder namenjen mladim in neuveljavljenim glasbenikom preko vsedržavnega natečaja, drugi program pa bo predstavljalo predstavitev različnih glasbenih društev, organizacij, glasbenih šol ter drugih posameznikov, ki se prvenstveno ukvarjajo z glasbo. Cilj je, da bi z leti to postal praznik prav vseh teh deležnikov, nekakšen odpri dan na katerem bi se slavilo glasbo. Organizirali bomo tudi okroglo mizo na temo „Nova Gorica glasbeno mesto?“ (mederator Igor Bašin), na kateri bomo z različnimi gosti poskušali razgrniti težave in priložnosti mesta, njenih prizorišč, lokalne kulturne strategije, uglašenost glasbenih ponudnikov in publike, stanje glasbenega izobraževanja in s tem podali neko analizo stanja glasbe v mestu in širše ter morda osnovali uporabne zaključke za snovalce kulturne politike.

Program bo naslednji: 
8:00 – Nastop učencev Glasbene šole Nova Gorica (Trg Edvarda Kardelja)
16:00 – Fresh hip hop movement (Bevkov trg)
18:00 – Blazer & Kollektiv /electro DJ set/ (Bevkov trg)

19:00 – Komorna zasedba GD Nova (spomenik Edvarda Rusjana)
20:00 – Goriški pihalni orkester (Gradnikove brigade – Rejčeva ulica – Bevkov trg – Kidričeva ulica)
20:30 – Okrogla miza “Nova Gorica – glasbeno mesto?” (Ploščad Silvana Furlana)
21:30 – Šola glasbe in umetnosti Ozlinka (Klub PDG)
22:00 – Etceteral /Boštjan Simon & Marek Fakuč) (Ploščad Silvana Furlana)
23:00 – Matija Bolčina (Klub PDG)
23:00 – YGT, Ian F., Nitz, Roli (Mostovna)

Dogodek je del celoletnega festivala UBRANE NOTE in v organizaciji KUD MORGAN, v sodelovanju z KC MOSTOVNA, KUD KREA. Dogodek podpira Mestna občina Nova Gorica. 

 

Več o dogodku v Novi Gorici TUKAJ