Na obali muzofilski Praznik glasbe

Po lanskoletni prvi izvedbi Praznika glasbe v Piranu in okolici, bo letos še bolj živahno in pestro!

Letos se muzofilski Praznik glasbe iz piranske občine širi tudi v ostale tri obalne občine, za kar se mora Muzofil zahvaliti gostoljubnim soorganizatorjem: v Izoli organizatorjem Koncertov pri Špini, v Kopru KID Pina, Baru Cameral in Glasbeni šoli Koper, v Ankaranu pa sami Občini Ankaran.

Letošnja posebnost muzofilskega Praznika glasbe je tudi ta, da se je povezal s še dvema dogodkoma, ki svoja prizorišča priključujeta muzofilskim zvočnim poljem: Čarobne točke (Abakkum, Zavod za krajino, kulturo in umetnost, Piran) v Piranu in Mladi val festival (Mediadom Pyrhani) v Luciji. K soorganizaciji se pridružujejo tudi Neodvisni obalni radio in Caffe Teater v Piranu, na Divji plaži na Seči pa Jamcoast Soundsystem.

S tem dejanjem, organizacijo in izvedbo muzofilskega Praznika glasbe, Združenje Muzofil postavlja Piran, Bernardin, Portorož, Lucijo, Sečo, Izolo, Koper in Ankaran na svetovni zemljevid krajev, ki obeležujejo pomen in bogastvo glasbe.

Glasbena prizorišča dogodka MUZOFILSKI PRAZNIK GLASBE se raztezajo od Pirana do Ankarana. Njihova raznolikost bo dogajanju še dodala barvitost in omogočila vzpostavitev raznovrstnih zvočnih krajin.

Osrednji pokrovitelji dogodka so Občina Piran, Luka Koper – Sklad Živeti s pristaniščem in JSKD – Območna izpostava Piran.

K možnosti izvedbe dogodka je bistveno pripomogla lokalna skupnost, ki je v obliki raznolike materialne in storitvene podpore izkazala zaupanje v naš dogodek in tako tudi strinjanje z idejo o vseprisotnosti in mogočnosti glasbenega udejstvovanja.

Več o programu muzofilskega Praznika glasbe najdete TUKAJ