Zaigraj na Prazniku glasbe 2022!

Zaigraj na Prazniku glasbe 2022

Bendi, ansambli, pevski, zbori, solo izvajalke in izvajalci, vabljeni na Praznik glasbe! 21. junija, na svetovni dan glasbe so bo praznovalo v enajstih slovenskih mestih! Vabilo za sodelovanje je odprto do 9. maja!

Praznik glasbe je del svetovne glasbene iniciative Fête de la musique, ki poteka vsako leto 21. junija po celem svetu. Poteka po naslednjih mednarodno določenih smernicah francoske organizacije ADCEP:

– festival poteka vsako leto na isti dan, 21.6.,
– festival je namenjen živi glasbi, glasbenikom, raznolikim glasbenim žanrom, ljubiteljem in profesionalcem;
– vsi koncerti/nastopi so brezplačni za poslušalce. Organizatorji in partnerji se zavežejo k promociji žive glasbe in neprofitnemu delovanju;
– festival je predvsem dogodek, ki se odvija na prostem, na ulici, v parkih, igriščih, itd. V kolikor se koncerti odvijajo v dvorani ali v drugem prostoru mora biti zagotovljen brezplačen dostop;
– izvajalci za svoj nastop ne prejmejo honorarja, lahko pa pripravijo klobuk ali kovček za prostovoljne prispevke občinstva.

Praznik glasbe ne predvideva selekcije prijavljenih glasbenikov, sprejeti so vsi prijavljeni, v kolikor bo z njimi mogoče dogovoriti časovne in tehnične specifike nastopa. 

Vabimo vas, da izpolnite vprašalnik in nam tako posredujete vse podatke, ki jih potrebujemo za vašo vključitev v Praznik glasbe. 

Rok prijave: 9. maj 2022. Prijavo boste oddali z potrditvijo gumba “Pošlji” na dnu prijave (obrazen spodaj). Prejeli boste potrditveni mail. Po 9. maju 2022 se bodo ponovno odprle prijave za tista mesta, kjer bodo kapacitete še omogočale dodatne nastopajoče. 

Po izteku roka za prijavo, bomo vaš kontakt posredovali koproducentom v izbranem mestu, s katerim boste nato dogovorili podrobnosti okoli nastopa. 

Za morebitna vprašanja smo na voljo na naslovu: info@praznikglasbe.si.