Jubilejni Praznik glasbe vabi k sodelovanju nova slovenska mesta!

Slovenija se bo na prvi poletni dan že desetič pridružila praznovanju svetovnega dneva glasbe. V lanskem letu je praznovalo 15 slovenskih mest. Letos želimo število sodelujočih mest še povečati!

Praznik glasbe poteka v skladu s smernicami iniciative Fête de la musique, ki v ospredje postavlja žive glasbene dogodke raznolikih glasbenih žanrov, ki jih izvajajo tako profesionalni, kot ljubiteljski glasbeniki. Festival je predvsem dogodek, ki se odvija na prostem, na ulici, v parkih in igriščih. Festival je tudi priložnost, da se glasba pojavi na neobičajnih prizoriščih, kot so muzeji, bolnišnice in drugi javni prostori. Nastope omogočamo vsem glasbenikom, ki željo muzicirati in s katerimi lahko uskladimo terminske in tehnične zahteve za nastop. Vsi koncerti so za javnost brezplačni. Ker honorarji za glasbenike niso predvideni, tudi ni selekcije nastopajočih. (So)organizatorji se zavežejo k promociji žive glasbe in neprofitnemu delovanju.

Od sodelujočih organizatorjev v različnih mestih pričakujemo, da bodo k sodelovanju povabili čim večje število raznolikih lokalnih organizacij, glasbenikov in glasbenic. Urediti morajo dovoljenja za uporabo javnega prostora in ozvočenja. SIGIC – Slovenski glasbenoinformacijski center kot krovni organizator Praznika glasbe poskrbi za  promocijo dogodkov, uredi dovoljenja, povezana z javnim predstavljanjem avtorskih del (kolektivne organizacije) in nudi pomoč z nasveti ter predlogi za izvedbo dogodka.

V kolikor bi želeli v svojem mestu organizirati Praznik glasbe, vas vabimo k izpolnitvi OBRAZCA. V primeru prijave več organizatorjev iz istega mesta bomo vas bomo o tem obvestili in povezali.

Vabilo k sodelovanju je odprto do vključno ponedeljka, 17. aprila 2023.