Praznik glasbe letos v Ljubljani in Mariboru

Fête de la musique je svetovni praznik glasbe; glasbe brez žanrskih omejitev, glasbe, ki je dostopna vsem in ki je v veselje tako glasbenikom kot občinstvu. SIGIC – Slovenski glasbeno-informacijski center se tudi letos pridružuje svetovni iniciativi, ki v Franciji poteka že od leta 1982 in združuje že več kot 700 mest iz več kot 120 držav sveta. 21. junija, na najdaljši dan v letu, bodo ulice zaživele v znamenju glasbe ne le v Ljubljani, temveč po novem tudi v Mariboru. V Ljubljani se bo praznovanje odvijalo v okviru festivala Junij v Ljubljani, v Mariboru pa pod okriljem Festivala Lent.

Praznik glasbe se bo kot del iniciative Fête de la musique odvijal v skladu z osnovnimi smernicami, ki jih priporoča organizacija ADCEP:

  • festival je namenjen živi glasbi, glasbenikom, raznolikim glasbenim žanrom, ljubiteljem in profesionalcem,
  • vsi nastopi so brezplačni za poslušalce,
  • nastopajoči ne prejmejo honorarja, lahko pa skladno s prakso ulične glasbe pristavijo svoj klobuk ali kovček, da jih občinstvo nagradi,
  • festival je predvsem dogodek, ki se odvija na prostem, na ulici, v parkih, igriščih in je tudi priložnost, da se glasba pojavi na neobičajnih prizoriščih, kot so muzeji, bolnišnice in drugi javni prostori.

Zato vabimo glasbenike vseh generacij in zvrsti, da se nam pridružijo in predstavijo svoje ustvarjanje ter slovensko glasbo v neposrednem stiku s publiko in na malo manj običajnih, zato pa bolj zanimivih mestnih ulicah in prostorih.

Sodelovanje na Prazniku glasbe je prostovoljno, potrebno je le izpolniti obrazec na spodnji povezavi. Vabilo je odprto do 15. maja 2017!

POVEZAVA DO PRIJAVE: https://goo.gl/forms/t0uBsNfLv2vcEPtw1