Vabljeni na Praznik glasbe!

Na najdaljši dan v letu bo ulice v Ljubljani in Mariboru napolnila glasba. Praznik glasbe se bo v Ljubljani odvijal na kar 18 lokacijah, v Mariboru pa bo glasba odmevala na Poštni ulici.

V sredo, 21. junija se dogajanju v Ljubljani, ki poteka v sklopu festivala Festival Junij v Ljubljani, pridružuje v sodelovanju s Festival Lent tudi Maribor. Poskrbljeno bo vse glasbene okuse, saj bodo zastopani različni žanri: klasična glasba, zborovsko petje, jazz, rock, pop, šanson, kantavtorstvo, elektronska glasba …

map-01

 

Dogajanje v Ljubljani se bo pričelo ob 12. uri z nastopom kvarteta saksofonistov Patetiko na Prešernovem trgu. Šuštarski most bodo ob 16. uri zasedli zbori in različne vokalne skupine, pestro bo tudi na Bregu pred Francoskim inštitutom, glasba bo odmevala na obrežju Ljubljanice na trnovski plaži, v parku ob Gradaščici, pred ŠKUC-em, na Mestnem trgu, v parku Tabor, na Trubarjevi pred Centralno postajo in Reformatorjem, na Petkovškovem nabrežju, na križišču Slovenske in Gosposvetske ceste, v parku Tivoli, v Štepanskem naselju na Štepcivalu ter v Mestnem muzeju, Pritličju in klubu K4. Pred Moderno galerijo bodo nastopili begunski DJ ustvarjalci in performerji, ki bodo predstavili tudi svoj projekt Green.

Celoten program, ki ima uradni začetek ob 12. uri in konec ob 22. uri lahko najdete TUKAJ.

VABLJENI!